(Last Updated On: 19|07|19)
Στην εκπομπή της Μαρίας Ξενάκη σήμερα ήταν καλεσμένος ο Παναγιώτης Διακοφώτης μιλώντας για όλα όσα αφορούν την ΕΠΣΔ και όχι μόνο. Ξεκινώντας την συζήτηση για την λειτουργία της ΕΠΣΔ είπε ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από το 2014 που ανέλαβε ως πρόεδρος. Η Ένωση ανέφερε,  μπήκε σε άλλους δρόμους και με νέα ανάπτυξη στις εγκαταστάσεις έχουμε φέρει την ένωση σε ένα μοντέλο λειτουργίας άψογο.

” Όλοι στην ΕΠΣΔ με το μεράκι  και την αγάπη μας σε οποιοδήποτε πόστο έχουμε αναλάβει προσπαθούμε για το καλύτερο.”  

Σχετικά με ερώτηση για τα έξοδα των σωματείων αλλά και της Ένωσης είπε  και αυτό είναι είδηση για φέτος, ότι και την νέα χρονιά η Blue Star θα είναι αρωγός της Ένωσης στηρίζοντας την και την ευχαριστεί. ” Στην σημερινή οικονομία της Ελλάδας οι δυσκολίες που υπάρχουν είναι πολλές και  πρέπει όλοι να βοηθήσουμε τα σωματεία να μπορούν να βρίσκουν έσοδα. Αυτό εμείς το κάνουμε με την λαχειαγορά του αυτοκινήτου που διοργανώνουμε κάθε χρόνο δίνοντας την δυνατότητα στα σωματεία να έχουν έσοδα τα οποία πλέον δεν μπορούμε να δώσουμε εμείς.”

Ο κ. Διακοφώτης ανέφερε στην εκπομπή ότι με δική του πρόταση, η οποία και έγινε δεκτή από την επιτροπή, θα γίνουν σεμινάρια σε όλους τους προπονητές από τον Άυγουστο έως τον Οκτώβριο για όλες τις κατηγορίες των ακαδημιών (Κ) με υποχρεωτική παρουσία όλων των προπονητών που θα ασχολούνται με τις κατηγορίες αυτές , ώστε όλη η Ελλάδα να δουλεύει πάνω σε ένα συγκεκριμένο πρότυπο προπόνησης.

Σε ερώτηση για τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν σε όλη την Δωδεκάνησο και στις οποίες γίνονται παρεμβάσεις από την περιφέρεια ανέφερε ότι η ΕΠΣΔ είναι πίσω από όλα αυτά αφού με συνεχείς συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο προσπαθεί όλοι να έχουν γήπεδα προπόνησης ειδικά για τα μικρά παιδιά λόγω του ότι πρέπει να δώσουμε βάρος εκεί.

” Πρώτος μας στόχος είναι να αγαπήσουν τα παιδιά μας την άθληση με τις σωστές υποδομές και εγκαταστάσεις των γηπέδων ” 

Ο κ Διακοφώτης επίσης ανέφερε ότι στο Ενωσιακό Γήπεδο Καλλιπάτειρα, είναι σε εξέλιξη η ανακατασκευή του με το ταρτάν που θα τοποθετηθεί θα είναι πιστοποίησης UEFA PRO, στο οποίο θα μπορεί να διοργανωθεί μέχρι  και αγώνας Champions League.  Tα έξοδα θα καλυφθούν εξ΄ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τα οποία υπολογίζονται γύρω στις 380.000,00€ μαζί με ένα γήπεδο 9Χ9 που θα δημιουργηθεί. Οι επόμενοι στόχοι υλοποίησης είναι να φτιαχτούν τα γήπεδα των Αγίων Αποστόλων και των Κοσκινού.

Για την κατασκευή ενός πολυπόθητου μεγάλου γηπέδου για τις ομάδες του Νησιού μας που παίζουν σε εθνικές κατηγορίες ο κ. Διακοφώτης ανέφερε ότι τώρα είναι η ευκαιρία μας να πιέσουμε όλοι μαζί για να το αποκτήσουμε μέσω των νέων βουλευτών της Δωδεκανήσου.

Για την Γ΄εθνική κατηγορία ανέφερε ότι βλέπει με τις προσθήκες που έχουν οι διοικούντες στην ομάδα της Ρόδου, να μην χρειάζονται ιδιαίτερη βοήθεια για τους ομίλους , αν και θα προσπαθήσει όπως έπραξε και πέρσι αντίστοιχα με τις ομάδες του Ιάλυσου και του Διαγόρα να είναι σε έναν καλό όμιλο, αφού η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει μόνη της. Επίσης τόνισε ότι ενώ πέρσι οι τρεις ομάδες που είχαμε στην Γ΄ εθνική πήραν μόνο 6,000,00€ σαν επιχορήγηση φέτος το ποσό αυτό αυξήθηκε στις 20.000,00€ και αυτό είπε είναι κάτι που καταφέραμε να κερδίσουμε ως Ένωση.

Για την δημιουργία των φετινών νέων επαγγελματικών κατηγοριών ανέφερε ότι δεν ήταν σύμφωνος και ότι καλύτερα να είχαμε μια μεγάλη κατηγορία με 16 μέχρι 18 ομάδες να συμμετέχουν  σε αυτήν και δύο ομίλους στην δεύτερη κατηγορία με 14 ομάδες η κάθε μία αλλά και με συμμετοχή από 7 Έλληνες υποχρεωτικά ώστε να δώσουμε ανέφερε, την δυνατότητα σε δικά μας παιδιά να μπορούν να εξελιχθούν και να ανέβουν στην μεγαλύτερη Κατηγορία. Σημείωσε επίσης ότι είναι όνειρο της ζωής του να δεί μια ομάδα στην μεγάλη κατηγορία και ότι ο κόσμος διψάει για να δει επίσης μια ομάδα του νησιού μας στην Super League. Όπως είπε η Ρόδος δεν αντέχει τρεις ομάδες σε μεγάλες κατηγορίες και ότι η προσωπική του άποψη είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα ώστε να είναι πιο εύκολο από πλευράς εξόδων για τους παράγοντες να αντεπεξέλθουν.

 2,089 total views,  4 views today

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ