(Last Updated On: 02|01|19)

«Κακή και άτυχη» στιγμή χαρακτήρισε ο Τάσος Σιδηρόπουλος, την τηλεφωνική συνομιλία που είχε πριν από έξι χρόνια, με τον Σάββα Θεοδωρίδη, ο Τάσος Σιδηρόπουλος.

Ο διεθνής ρέφερι μίλησε την Τετάρτη (2/1) στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5 και τον Κυριάκο Θωμαϊδη και παραδέχθηκε, με τρόπο που πρώτα από όλα τιμά τον ίδιο, το λάθος της συνομιλίας με τον επίτιμο πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Χωρίς περιστροφές ο ρέφερι από τα Δωδεκάνησα δήλωσε ότι μετάνιωσε. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Μετανιώνω σίγουρα. Ήταν μια κακή και άτυχη στιγμή».

Επίσης, αποκάλυψε ότι η Super League κατέβαλε τα οφειλόμενα από τις μετακινήσεις της περσινής περιόδου.

«Θα αποφασίσουμε με ψηφοφορία, μετά τη συνάντηση»

Αναφορικά με την κρίσιμη  συνάντηση της 4ης Ιανουαρίου με ΕΠΟ και ΚΕΔ, από το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθεί η συνέχιση ή όχι της αποχής των διαιτητών είπε ότι οι διαιτητές πάνε με θετική αύρα. «Βρισκόμαστε στο στάδιο, στο οποίο έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη της ατζέντας από πλευράς των διαιτητών κατά 99%. Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε οι τέσσερις. Θα ακούσουμε τι θα μας πουν, θα τους πούμε αυτά που θέλουμε και πιστεύω είναι ότι θα γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση. Πάμε στη συνάντηση με θετική αύρα. Δεν θέλουμε να φέρουμε σε δύσκολη θέση τις ομάδες. Ο σκοπός μας είναι να προστατευθούν κι αυτές κι εμείς. Θα γίνει μια ψηφοφορία δύο ώρες μετά τη συνάντηση και το σύνολο των διαιτητών θα αποφασίσει άμεσα αν θα συνεχίσουν ή όχι».

Ακόμη, ο Τάσος Σιδηρόπουλος μίλησε:

Για τους ισχυρισμούς του Παναγιώτη Διακοφώτη πως θα λήξει η αποχή: «Έγινε μια συζήτηση μαζί του, δεν του μετέφερα ότι θα λήξει η αποχή. Αυτό που του είπα είναι ότι αν ικανοποιηθούν οι διαιτητές θα λήξει η αποχή. Δεν είναι αρμοδιότητά μου να αποφασίσω. Ναι μεν είμαι αντιπρόσωπος, το συμβούλιο, όμως, είναι άτυπο και χρειάζεται ψηφοφορία».

Για τις φετινές καθυστερήσεις στις πληρωμές: «Υπήρξε μια καθυστέρηση λόγω του τρόπου πληρωμής μέσω εργόσημου. Οι διαιτητές έπρεπε να περάσουν από την ΕΠΟ να το πάρουν. Στη συζήτηση με το λογιστήριο βρήκαμε έναν νέο τρόπο που θα γίνεται αυτό, ηλεκτρονικά. Ουσιαστικά γι’ αυτόν τον λόγο υπήρξε καθυστέρηση όχι λόγω της ΕΠΟ».

Για το ζήτημα της προστασίας των διαιτητών: «Το πιο σημαντικό ζήτημα που θα τεθεί είναι αυτό της προστασίας των διαιτητών. Και όταν λέμε προστασία εννοούμε τις επιθέσεις παραγόντων, τις ανακοινώσεις, τα δημοσιεύματα στον έντυπο Τύπο. Οι νόμοι υπάρχουν, όπως και ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ και η επιτροπή δεοντολογίας. Αυτό θέλουμε είναι να τηρούνται οι νόμοι, καθώς και αυστηρή αντιμετώπιση σε όλα τα θέματα από εδώ και πέρα. Ο ξυλοδαρμός είναι η κορυφή του παγόβουνου. Για να χτυπηθεί ένας άνθρωπος υπάρχει ένα υπόβαθρο που όπλισε το χέρι αυτού που τον χτύπησε. Είναι όλο αυτό το γαϊτανάκι μετά τα παιχνίδια, με τα πρωτοσέλιδα κατά των διαιτητών κλπ. Φουντώνει το ηφαίστειο και έρχεται μετά η έκρηξη. Το θέμα είναι πώς θα προλάβουμε τα προηγούμενα. Μόνο η τήρηση των νόμων και οι αυστηρές τιμωρίες θα οδηγήσουν στην εξάλειψη των φαινομένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ρατσιστική επίθεση στον Κουλιμπαλί. Όταν υπάρχει άμεση τιμωρία τότε μόνο θα υπάρξει αποτέλεσμα. Αν δικαστούν σε πέντε χρόνια θα το έχουν ξεχάσει όλοι».

Για το αν έχουν μερίδιο ευθύνης και οι διαιτητές που κάποιες φορές δίνουν δικαιώματα: «Πολλές φορές δίνουν δικαιώματα. Γίνονται λάθη οφθαλμοφανή που κι εμείς οι ίδιοι απορούμε μετά πώς τα κάναμε. Όμως, όπως ένας παίκτης μπορεί να χάσει ένα γκολ που δεν χάνεται, έτσι και ο διαιτητής μπορεί να χάσει μια φάση που δεν χάνεται. Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό. Δεν μπορεί όμως ένα λάθος να οπλίζει το χέρι ενός ανθρώπου».

Για την καχυποψία που υπάρχει για τους Έλληνες διαιτητές και δεν υπάρχει για τους ξένους: «Στο εξωτερικό δεν υπάρχει αυτή η λέξη. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει η καχυποψία. Όπως επίσης, δεν υπάρχει καχυποψία για τους ξένους που σφυρίζουν στην Ελλάδα. Αν και έκαναν λάθη, οι παίκτες και οι παράγοντες ως επί το πλείστον δεν αντέδρασαν. Ούτε και τα μέσα ενημέρωσης. Ναι μεν η έλευση των ξένων διαιτητών λειτούργησε θετικά ως προς το να ηρεμήσει η κατάσταση, είχε όμως αρνητικά αποτελέσματα για τους Έλληνες διαιτητές. Μεγάλωσε περισσότερο η απαξίωση προς αυτούς».

Για τη διαφορά των ανθρώπινων λαθών από τα σφυρίγματα με σκοπιμότητα: «Ο καθένας μπορεί να καταλάβει πότε ένας διαιτητής λειτουργεί με σκοπιμότητα. Φαίνεται αυτό, ο κόσμος το καταλαβαίνει και αυτό δεν το συγχωρούμε κι εμείς οι διαιτητές. Έχει γίνει φέτος μια ανανέωση στους πίνακες, το 75% εξ αυτών είναι νέοι που αγαπούν τη διαιτησία. Πρέπει να δώσουμε χρόνο και στην επιτροπή, για να ασχοληθούν με τα παιδιά αυτά. Θα θέσουμε ως θέμα και την επένδυση στη διαιτησία. Περισσότερη επιμόρφωση, σεμινάρια κλπ».

 1,729 total views,  8 views today

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ