(Last Updated On: 29|04|20)

Ο Κώστας Βελιτζέλος είναι ο προπονητής που ανέλαβε την ομάδα της Ρόδου,τον περασμένο Νοέμβριο , κατάφερε να τη στέψη πρωταθλήτρια του 6ου ομίλου και συνάμα να εξασφαλίσει την άνοδό της στη Football League, με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη θέση.
Ο κ. Βελιτζέλος παραχώρησε συνέντευξη στην Μαρία Ξενάκη, μιλώντας για την ομάδα, τι θα γίνει από εδώ και πέρα αλλά και για την διοίκηση .

Ερ: Κόουτς ,αναλάβατε μια ιστορική ομάδα, μια ομάδα με βαριά φανέλα, που υπηρετεί το ποδόσφαιρο χρόνια , έχοντας περάσει από όλες τις κατηγορίες κάνοντας μια αξιόλογη πορεία . Πώς νιώθετε που ανήκετε στην οικογένεια της Ρόδου και καλώς έχων των πραγμάτων , θα συνεχίσετε το έργο σας στη Football League.

Απ.: Κατ αρχήν να ευχηθώ Χριστός Ανέστη κ χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο με υγεία πάνω από όλα! Όντως η Ρόδος ανήκει στις ιστορικές ομάδες της Ελλάδος που έχουν περάσει από όλες τις κατηγορίες, αισθάνομαι παρά πολύ καλά που ανήκω σε αυτήν την οικογένειά, οικογένεια με όλη την σημασία της λέξης! Σίγουρα η συνέχιση της συνεργασίας την επόμενη χρονιά είναι κάτι που θα μας δώσει την δυνατότητα για συνέχιση του έργου και περισσότερες επιτυχίες.

Ερ: Φτιάξατε μια ομάδα με αρκετά έμπειρους παίκτες αλλά και με νέα παιδιά, που τους δώσατε χρόνο συμμετοχής. Πιστέψατε στις δυνατότητες των παικτών σας. Στόχος εξ αρχής ήταν η άνοδος. Δουλέψατε πάνω σ’ αυτο , περάσατε την δική σας φιλοσοφία. Ποια ήταν η συνταγή της επιτυχίας;

Απ: Ρόλο στην επιτυχία της ομάδος έχουν όλοι από την αρχή της περσινής περιόδου, οι μεταγραφές του Ιανουαρίου είχαν αποκλειστικό στόχο την δημιουργία κορμού που θα μας βοηθούσε και την επόμενη χρονιά στην παραπάνω κατηγορία. Οι εμπειρία χρειάζεται όπως επίσης και η φιλοδοξία των νέων παιδιών, και επειδή μου αρέσει να δουλεύω με ακριβώς αυτό το κράμα παιχτών φροντίσαμε να υπάρχουν στην ομάδα και παιδιά νεαρά με ταλέντο και διάθεση να προχωρήσουν επαγγελματικά στο ποδόσφαιρο. Αυτό νομίζω ήταν και η συνταγή στην ομάδα μας για την πολύ σταθερή πορεία της.

Ερ: Βρισκόμαστε σε μια περίοδο πρωτόγνωρη για μας , για τα δεδομένα του Έλληνα, αλλά και τον αθλητισμό . Επλήγη και το ποδόσφαιρο. Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η επόμενη ημέρα;

Απ: Είναι ευκαιρία να παρθούν αποφάσεις για το καλό του ποδοσφαίρου, η χώρα έδειξε μετά από πολλά χρόνια ότι και τεχνογνωσία υπάρχει από το κράτος αλλά και ο λαός είναι έτοιμος να ανταποκριθεί όταν υπάρχουν τα ανάλογα ερεθίσματα. Νομίζω ότι . Ειδάλλως, θα μας φταίνε και πάλι όλα και θα μείνουμε στο να λέμε τι καλό που είναι το ποδόσφαιρο εκτός Ελλάδος

Ερ: Όλο αυτό το διάστημα που ήσασταν εκτός γηπέδου και προπόνησης, λόγο καραντίνας, δεν επαναπαυθήκατε , βρισκόσασταν σε συνεχή επικοινωνία με τους συνεργάτες σας και με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, όπου τους δίνατε πρόγραμμα ασκήσεων για να προπονούνται. Αυτό σας βοήθησε ; η επιστροφή στις προπονήσεις θα είναι πιο εύκολη;

Απ: Η καθημερινή επαφή με την ομάδα κράτησε και κρατάει ζωντανό τον οργανισμό της ομάδος. Σίγουρα οι προπονήσεις και οι συμβουλές ήταν ειδικών συνθηκών και σίγουρα κάποια επίπεδα προπονητικά και αθλητικά από αυτά που θέλουμε ως ομάδα τα κρατήσαμε, αλλά η επιστροφή αν και εφόσον γίνει χρειάζεται πολύ προσοχή κυρίως για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Ανάλογα τι θα μας πουν ότι πρέπει να κάνουμε ως πρωτάθλημα θα εφαρμοστεί πρόγραμμα επανένταξης σε αγωνιστικούς ρυθμούς όσο αυτό είναι εφικτό, σε κάθε περίπτωση θα είμαστε έτοιμοι για ότι χρειαστεί!

Ερ: Με τις τελευταίες εξελίξεις Πρωτάθλημα τέλος για την Γ’ Εθνική , που αυτό σημαίνει την ομάδα της Ρόδου να παίρνει το εισιτήριο χωρίς μπαράζ για τη Football League.  Είναι αυτό για εσάς ένα ατού να αφοσιωθείτε εξ ολοκλήρου με τον σχεδιασμό της ομάδας και την οργάνωση;

Απ: Επειδή έχουν γραφτεί αρκετά σενάρια τηρώ στάση αναμονής λίγα 24ωρα ακόμη που νομίζω ότι θα υπάρξει πιο ξεκάθαρη εικόνα του τι συμβεί τελικά. Αν τελειώσει άμεσα το πρωτάθλημα θα πρέπει να ξέρουμε και ποιες θα είναι οι συνθήκες διεξαγωγής του επόμενου πρωταθλήματος. Έτσι ναι θα μπορέσουμε να ασχοληθούμε εξολοκλήρου με τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν έχοντας αρκετό καιρό μπροστά μας για να το κάνουμε.

Ερ: Θέλω να μου πείτε λίγα λόγια για την διοίκηση και τον πρόεδρο κ. Μαρτίνη. Προέβει σε μια κίνηση το Πάσχα, που λίγοι παράγοντες το κάνουν αυτό. Να καταβάλει χρήματα στους παίκτες, παρόλο που το πρωτάθλημα είχε σταματήσει.

Απ Η διοίκηση της ομάδος προσπαθεί να εξασφαλίσει συνθήκες για να έχει μια ομάδα που να λειτουργεί πραγματικά επαγγελματικά σε όλα τα επίπεδα. Ο πρόεδρος μέχρι τώρα έχει φερθεί άψογα σε όλη την ομάδα. Η κίνηση αυτή ήταν αξιέπαινη κάτι που δείχνει ανθρωπιά πάνω από όλα. Είναι σπάνιο τις δύσκολες αυτές εποχές να γίνονται τέτοιες κινήσεις και πιστεύω ότι υπήρξε καθολική αποδοχή από όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο στην Ελλάδα.

Ερ: Είναι καλό να γίνει αναδιάρθρωση;

Απ: Ναι πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση και δεν το λέω επειδή εμείς μπορεί να ευνοηθούμε. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει ένα πιο μακροχρόνιο πλάνο που να επιφέρει ηρεμία οικονομική, ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και παραγωγή νέων ικανών ποδοσφαιριστών. Η σούπερ λιγκ με 14 ή 16 ομάδες, σούπερ λιγκ 2 με 2 ομίλους 14 έως 16 ομάδες και play off play out, και γ’ εθνική σε βάθος χρόνου χρόνου 4 ομίλους πανελλαδικά,με στήριξη αλλά και κριτήρια από το κράτος νομίζω ότι θα αποφέρει όλα τα παραπάνω που ανέφερα.

Ερ: Πόσο σημαντικό είναι η στήριξη του κόσμου για κάθε ομάδα; και το δικό σας μήνυμα στους φιλάθλους της Ρόδου , που περιμένουν να την δουν να πρωταγωνιστεί και πάλι στα μεγάλα σαλόνια.

Απ Ομάδα χωρίς κόσμο είναι κάτι σαν το ανάλατο φαγητό….. Οι ομάδες με την στήριξη των φιλάθλων τους μεγαλώνουν και πετυχαίνουν πολλά περισσότερα! Οι φίλαθλοι της Ρόδου είναι λογικό από τα προηγούμενα χρόνια να είναι κάπως αποστασιοποιημένοι, αλλά νομίζω πως η ομάδα άλλαξε πραγματικά σελίδα και χρειάζεται πολύ την στήριξη τους. Σίγουρα μαζί μπορούμε να πετύχουμε και να χαρούμε όλοι πολλά! Έχω δει σε βίντεο παλιότερα παιχνίδια με πραγματικά πολύ κόσμο και ελπίζω να τους πείσουμε ότι αξίζουμε να είναι και πάλι τόσοι και τόσο πολύ κοντά μας. Εμείς το πρώτα δείγματα τα καταθέσαμε.

Ερ: Είστε ήρεμη δύναμη. Πόσο πολύ βοηθάει αυτό τους ποδοσφαιριστές;

Απ Με ηρεμία γνώση και σωστή καθοδήγηση γίνεσαι κατανοητός και παίρνεις από τους παίκτες όσο περισσότερα γίνεται. Τα χρόνια έχουν αλλάξει και πρέπει η προσέγγιση να γίνεται όπως απαιτείται. Πιστεύω βάσει εμπειρίας ότι αυτό βοηθάει τους παίκτες να καταλάβουν περισσότερα και να έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις από αυτούς.

 1,383 total views,  4 views today

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ