(Last Updated On: 21|04|20)

Πως θα είναι το ποδόσφαιρο στη μετά Covid-19 εποχή; Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα  όμως είναι σίγουρο ότι δεν θα είναι το ίδιο.

Η Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (RFEF), η LaLiga και το Εθνικό Συμβούλιο Αθλητισμού (CSD) κατέληξαν στη συμφωνία ότι η σεζόν 2019/20 πρέπει να ολοκληρωθεί με κάθε κόστος.

Ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η LaLiga είναι το πώς θα φαίνονται και θα ακούγονται οι αγώνες πίσω από τις κλειστές θύρες και είναι η επόμενη πρόκληση, με τους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς να έχουν ήδη αρχίσει να «προβληματίζονται» με την έλλειψη ενθουσιασμού σε έναν αγώνα  που θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργηθεί από κενά γήπεδα.

Σε συνεργασία με την  UEFA, που ως πρώτη προτεραιότητα είναι να δημιουργήσει ένα πρωτόκολλο που επιτρέπει στους παίκτες να επιστρέψουν στην προπόνηση μετά κορονοϊού εποχή, η επόμενη κίνηση είναι να αρχίσουν να συνεργάζονται  με ραδιοτηλεοπτικούς φορείς για την μετάδοση των αγώνων .

«Έχουμε μια εσωτερική ομάδα, συνεργαζόμενη με τη Movistar και τη Mediapro», δήλωσε ο Μελκόρ Σολέρ, οπτικοακουστικός διευθυντής της LaLiga στη MARCA. «Εργαζόμαστε σε αυτό. Βρισκόμαστε στα προκαταρκτικά στάδια των προετοιμασιών, γιατί οι προτεραιότητες μέχρι τώρα ήταν, φυσικά, , διαφορετικές. Αρχίζουμε ήδη να εξετάζουμε θέματα που σχετίζονται με την παραγωγή, τη διαφήμιση και τη χορηγία»

Ξεκινώντας το όλο εγχείρημα  με τη εταιρεία Mediapro η οποία αναμεταδίδει τους αγώνες για την  LaLiga,  καθώς και με τη συνεργασία με την UEFA και τη FIFA, προσπαθούν να βρούν το βασικό τρόπο  για την μετάδοση των παιχνιδιών.

«Έχουμε περισσότερο από ένα μήνα μπροστά μας για να πάρουμε αποφάσεις και να βρούμε λύσεις», δήλωσε ο Oscar Lago, επικεφαλής παραγωγής της Mediapro στη MARCA. “Αυτή είναι μια πολύ νέα κατάσταση για όλους στην αθλητική μετάδοση και αυτές δεν είναι λύσεις για έναν ή δύο αγώνες, θα είναι πολύ μεγαλύτερη.” Θα καταλήξουμε σε συμφωνία με τη LaLiga και την UEFA σχετικά με το τι μπορεί να αλλάξει για να βελτιώσει την οπτοί ακουστική εμπειρία των θεατών  στο σπίτι.

“Αυτό που αρέσει στους οπαδούς είναι το ποδόσφαιρο. Αυτό θα παραμείνει το ίδιο.” Σε αυτήν την κατάσταση περιορισμού, διαφορετικής ομαλότητας, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στο να  απολαύσουν ακόμη περισσότερο το θέαμα του ποδοσφαίρου. ” Συνήθως τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια μεταδίδονται με τρόπο που προβάλλει το πλήθος. Τώρα, με άδειο γήπεδο, αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να ελαχιστοποιηθεί, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πιο δημιουργικά πλάνα.” Μία από τις προτεραιότητες είναι η ελαχιστοποίηση της εικόνας άδειων θέσεων, “συνέχισε ο Λάγκο.

«Σε πολλές λήψεις  της κάμερας  θα είναι αναπόφευκτο, αλλά  μπορούμε να αναζητήσουμε και να πειραματιστούμε με ελαφρώς διαφορετικές θέσεις.»

” Έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα εδώ. Όταν μεταδίδουμε το παιχνίδι, έχουμε κάποιες λήψεις  στο γήπεδο που είναι προσαρμοσμένες στους θεατές. «Τώρα μπορούμε να αναζητήσουμε άλλες λείψεις  που ήταν αδύνατο να βρεθούν με το κοινό στις θέσεις του.» Θα είμαστε σε θέση να τοποθετήσουμε κάμερες όπου ήταν οι θεατές. “Θα μοιάζει διαφορετικό και θα ακούγεται διαφορετικό χωρίς τα γεμάτα γήπεδα, το κοινό θα ακούει  πολύ περισσότερα από ό,τι συμβαίνει στο γήπεδο από ποτέ.

” Ο ήχος των παικτών που πανηγυρίζουν ένα γκολ θα είναι κάτι το καταπληκτικό στην αναμετάδοση “, δήλωσε ο Λάγκο.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το τηλεοπτικό κοινό θα ακούσει όλες τις λεπτομέρειες των συνομιλιών μεταξύ των παικτών και των διαιτητών ή τι συμβαίνει με το VAR.

“Ο διαιτητής ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει”, πρόσθεσε ο Lago. “Μιλούν με ένα μικρόφωνο στο στόμα τους και δεν θα ακουστούν. “Δεν θα ακούσετε σχεδόν τι λένε οι διαιτητές στο VAR.”

 Τι γίνεται με τους σχολιαστές;

« Σε ένα γήπεδο χωρίς ανθρώπους και τα συναισθήματα να εμπλέκονται, οι σχολιαστές του αγώνα θα πρέπει επίσης να μεριμνήσουν για το πώς προβάλλουν τις φωνές τους. »

Το κοινό φέρνει ένα συναίσθημα και ένταση που δεν θα υπάρξει σε άδεια γήπεδα , εξηγεί ο σχολιαστής του Movistar Miguel Angel Roman.»

«Για τον σχολιαστή είναι πολύ πιο δύσκολο να συμμετέχει  συναισθηματικά στον αγώνα χωρίς κοινό. » Πρέπει να λάβετε υπόψη ότι το γήπεδο είναι απλώς ένας άλλος ηθοποιός στην ιστορία. «Η αναπαραγωγή ηχογραφήσεων σε κενά γήπεδα έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν, αλλά φαίνεται ότι δεν είναι πολλοί υπέρ του συγκεκριμένου κόλπου παραγωγής». Η πραγματικότητα είναι αυτό που είναι. Δεν μπορείτε να ακούσετε ένα κοινό όταν οι θέσεις είναι άδειες », πρόσθεσε ο Roman.

 

 

 2,661 total views,  4 views today

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ