(Last Updated On: 19|08|20)

Ακόμα μια μέρα στον φοβερό κόσμο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι αυτή που ζούμε. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που συνεδριάσε σήμερα και έπρεπε να αποφασίσει στο αν θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση ή οχι των κατηγοριών ποδοσφαίρου… έπραξε το εξής μαγικό, έφερε δυο προτάσεις αναδιάρθρωσης προς ψήφιση, ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι (SL2-Γ΄Εθνική)! Και φυσικά πέρασαν και οι δυο,  με τους ίδιους ακριβώς ψήφους, ρίχνοντας την ευθύνη για την τελική επιλογή στην πολιτεία και τον υφυπουργό αθλητισμού!

Τι ψηφίστηκε…

Οι δύο προτάσεις που τέθηκαν σε ψήφιση κι από τις οποίες προέκυψε…αναδιάρθρωση είναι:

Η πρώτη πρόταση συγκέντρωσε 13 θετικούς ψήφους, 2 όχι (Μπουτσικάρης ως πρόεδρος SL1 και Αγραφιώτης Ολυμπιακός) και 1 λευκό(Γκαγκάτσης ΠΑΟΚ) δηλαδή ακριβώς τα 3/4 που απαιτούνταν, ενώ «κλείδωσε» πως προβιβάζονται 8 ομάδες από τη FL στη SL2 και οι ”8” της Γ΄ Εθνικής στην FL. Επομένως η νέα σεζόν θα διεξαχθεί με 18 ομάδες στην SL2 και 16 στην FL.

Η δεύτερη πρόταση που επίσης πέρασε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ με ανάλογη αποδοχή (13-2-1) έχει να κάνει με την κατάργηση της FL και να δημιουργηθεί μία SL2 με 2 ομίλους, κάτι για το οποίο απαιτείται νομοθετική ρύθμιση από την πολιτεία, αφού θα πρέπει να καταργηθεί μία επαγγελματική κατηγορία ή να γίνει συγχώνευση δύο κατηγοριών.

Επομένως:

Αποφασίστηκε να υποβληθεί αίτημα στον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, προκειμένου να προχωρήσει νομοθετικά σε κατάργηση της Football League, λόγω των νέων οικονομικών δεδομένων. Στην περίπτωση που το αίτημα γίνει αποδεκτό, η Super League 2 θα διεξαχθεί σε 2 ομίλους.

Σε 10 μέρες κρίνονται όλα!

Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες καλείται ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης…να κάνει πράξη την υπόσχεση που είχε δώσει σε κύκλους ομάδων για την ενοποίηση της Football League με τη Superleague 2.

Εν ολίγοις…

Η ΕΠΟ και η SL2-FL, με λίγα λόγια πέταξαν το μπαλάκι στην πολιτεία και τον Λευτέρη Αυγενάκη, για το εάν οι επαγγελματικές κατηγορίες από 3 θα γίνουν 2, κάτι που θα ανοίξει το δρόμο για να γίνουν στη SL2 δύο όμιλοι των 16 ομάδων.

Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα πάντως για την επόμενη ημέρα: Εφόσον ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν εγκρίνει την κατάργηση της FL, οι 2 όμιλοι στην SL2 δεν θα προχωρήσουν και οι σύλλογοι μην έχοντας άλλα περιθώρια υπομονής, ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό τους με την υπάρχουσα κατάσταση που αφορά τρεις Επαγγελματικές Κατηγορίες, ευελπιστώντας πως ο κ. Αυγενάκης την ύστατη ώρα, θα δώσει την οριστική και βιώσιμη λύση.

Είναι να απορεί πάντως κανείς, με όλα τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου μας και φυσικά τον τρόπο που λειτουργούν και σκέφτονται οι πρόεδροι και οι διοικήσεις τους… Τόσο από την πρόταση για SL2 με 18 ομάδες και FL με 16, όσο και στην πρόταση ενιαίας Β’ Εθνικής, ο πρόεδρος της Ένωσης των δύο κατηγοριών Λεωνίδας Λεουτσάκος απείχε, καθώς δεν είχε νομιμοποίηση από το Δ.Σ. για να πάρει θέση, πέρα από την αρχική και κατατεθειμένη από τη διοργανώτρια πρόταση για συνολικό πακέτο αναδιάρθρωσης με 18 ομάδες στην SL1, 16 σε SL2 και 14 σε FL…η καθ’υλην αρμόδια ένωση δηλαδή δεν είχε λόγο. Ενώ έχει η SL1 και φυσικά η ΕΠΟ, που έταξε σε όλους με το στόμα…διότι έχουμε και εκλογές οσονούπω και στο τέλος όλο το θέμα θα καταλήξει στην πολιτεία…που είχε και την φοβερή έμπνευση της ισχυρής πλειοψηφίας για ότι περνάει ενώ όλοι είναι στα τάρταρα λόγω της πανδημίας λες και αποφασίζουμε για τα «Ελληνοτουρικά»!!

 1,394 total views,  4 views today

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ