(Last Updated On: 22|11|18)

H κατηγορία των μικρομεσαίων crossover δεν μας έχει συνηθίσει σε σχεδιαστικές ακροβασίες και οδηγικές εκπλήξεις. Συνήθως, οι κατασκευαστές δεν ρισκάρουν και προτιμούν την πεπατημένη της γενικά αποδεκτής σχεδίασης και της οδικής συμπεριφοράς, που δίνει έμφαση στην άνεση και όχι στην οδηγική «σπιρτάδα».

Η Toyota όμως τόλμησε και έκανε τη διαφορά με το C-HR (Coupe High Rider), το οποίο ξεχωρίζει έχοντας ως βασικό του χαρακτηριστικό την κουπέ αισθητική, η οποία πλάθεται με την έντονα κεκλιμένη οροφή, τα μικρά πίσω παράθυρα, τις κρυμμένες πίσω χειρολαβές, τα φουσκωμένα φτερά και το φουτουριστικό πίσω μέρος.

Μετά είναι και το οδηγικό του ταμπεραμέντο, για το οποίο ψάχτηκαν πολύ εκεί στην Toyota. Όλα αυτά έχουν εκτιμηθεί από το αγοραστικό κοινό, γι` αυτό και το C-HR σε συνδυασμό με το όνομα της Toyota, την αξιοπιστία και την 6ετή εγγύηση, είναι μέσα στα 3 πιο καλοπουλημένα μικρομεσαία crossover της ελληνικής αγοράς.

Το C-HR είναι διαθέσιμο σε αρκετές επιλογές κινητήρα, μετάδοσης και πακέτων εξοπλισμού. Με την παράθεση τόσο των εξοπλιστικών του εκδόσεων, όσο και των κινητήρων-μετάδοσης, το Auto Τρίτη στοχεύει να κάνει πιο εύκολη και πιο σωστή την τελική επιλογή για την κατάλληλη έκδοση του διαφορετικού crossover: Από συμβατική έκδοση βενζίνης με κίνηση στους 2 ή στους 4 τροχούς μέχρι υβριδική και από την έκδοση εξοπλισμού C-ITY μέχρι την υπερπλούσια C-HIC. Nα λοιπόν ένας ευχάριστος πονοκέφαλος: Ποιο C-HR είναι το καταλληλότερο για τις ανάγκες του καθένα;

Όσον αφορά στις εξοπλιστικές του εκδόσεις, το Toyota C-HR έρχεται με 5 πακέτα εξοπλισμού: Το βασικό C-ΙΤΥ, που αφορά μόνο την έκδοση με τον 1,2 Τurbo, την C-ENTER για τις εκδόσεις 4×2 και 4Χ4 με κινητήρα 1,2Τ, την μεσαία C-LUB για όλες τις εκδόσεις κινητήρα και μετάδοσης, και τις πιο πλούσιες C-ULT και C-HΙC μόνο για το υβριδικό HSD. Τέλος να σημειωθεί πως η 4Χ2 έκδοση με τον 1,2Τ κινητήρα συνοδεύεται από 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Η τετρακίνητη έκδοση με τον ίδιο κινητήρα συνδυάζεται αποκλειστικά με Multidrive S αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT). To υβριδικό HSD προσφέρεται αποκλειστικά με το σοφιστικέ κιβώτιο e-CVT, του οποίου η λειτουργία είναι παρόμοια με αυτή του CVT, χωρίς όμως τους σχετικούς ιμάντες που χαρακτηρίζουν αυτά τα κιβώτια.

Η χρωματική παλέτα του C-HR διαθέτει 11 συνολικά χρώματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται 10 μεταλλικά (Γκρί, Ασημί, Μαύρο, Γκρί του Μετάλλου, Χάλκινο της Γης, Εmerald Green, Μπλε, Λευκό της Πέρλας, Κόκκινο Περλέ και Cyan Splash) και ένα μη μεταλλικό (Λευκό). Η χρέωση για το μεταλλικό χρώμα είναι 550 ευρώ, εκτός από το Λευκό της Πέρλας και το Κόκκινο Περλέ, που είναι 650 ευρώ. Το Λευκό έχει χρέωση 170 ευρώ.

Από έκδοση C-LUB και πάνω προσφέρεται και επιλογή διχρωμίας με μαύρη οροφή με χρώμα αμαξώματος Γκρι του Μετάλλου, Μπλε, Γκρι, Κόκκινο Περλέ, Λευκό της Πέρλας και Cyan Splash.

Κινητήρες-επιδόσεις: 1,2 Turbo και 1,8 υβριδικό, χωρίς diesel!

Το Toyota C-HR διατίθεται με δύο κινητήριες μονάδες: Μία συμβατική βενζίνης 1,2 turbo με απόδοση 116 άλογα και μία υβριδική με κινητήρα 1,8 λτ. και βοηθητικό ηλεκτροκινητήρα, με τη σχετική συνδυαστική ισχύ να είναι στα 122 άλογα. Δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει κινητήρας diesel με την Toyota να επενδύει στην υβριδική τεχνολογία. Ποιος από όλους, τώρα, κινητήρας είναι ο καταλληλότερος για εσάς; Η απάντηση είναι εύκολη. Αν κάνετε αρκετά χιλιόμετρα μέσα και γύρω από την πόλη, τότε το υβριδικό HSD είναι το πλέον κατάλληλο για εσάς, αφού η πραγματική μέση κατανάλωση σύμφωνα με τις τυποποιημένες μετρήσεις μας γυροφέρνει τα 5,5 λτ./100 χλμ. Επιπλέον, το HSD δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και έρχεται με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο (e-CVT), που απλοποιεί στο μέγιστο την κίνηση στο κλεινόν άστυ.

 2,802 total views,  5 views today

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ